خانه / اخبار / افزایش راندمان برداشت انگور با اجرای طرح پژوهشی در شاهرود

افزایش راندمان برداشت انگور با اجرای طرح پژوهشی در شاهرود

شاهرود – مسوول بخش تحقیقات آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان از اجرای موفقیت آمیز طرح پژوهشی تحقیقاتی خبرداد و گفت : اجرای این طرح موجب افزایش کیفی و ۴۰ درصدی راندمان برداشت محصول انگور در یکی از تاکستانهای انگور شاهرود شد.
‘احمد اخیانی’روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح تحقیقاتی با هدف بررسی وضعیت تغذیه باغات انگور و مشخص شدن محدودیت تولید در زمینه های منابع آب و خاک پس از دو سال پژوهش برروی ۳۰باغ به مساحت تقریبی ۵۰۰ هکتار با پراکنش مناسب در منطقه زیراستاق شاهرود به اجرا در آمده است. وی افزود: این پژوهش مشخص کرد که بالا رفتن کلر آب بدلیل کاهش سفره های آب های زیرزمینی، کمبود ‘بر’ و آهن در اول فصل و پتاسیم از اواسط فصل بدلیل مدیریت غلط آبیاری ازجمله محدودیت هایی است که در چند سال اخیر موجب کاهش راندمان و کیفیت انگور این شهرستان شده است.  وی خاطر نشان کرد:پس از مشخص شدن این موانع راهکار اجرای میدانی در سال گذشته بصورت پایلوت در یک باغ ۵/۲هکتاری روستای رویان بصورت آزمایشی اجرا گردید. وی تصریح کرد اجرای این طرح افزایش تولید در هر هکتار از ۵۰ تن به ۷۰ تن در این باغ را بدنبال داشته و موجب شد که صاحب این باغ ( علی بداغی) نیز به عنوان باغدار نمونه استان سمنان شناخته شود. وی افزود: امسال اجرای این طرح تحقیقاتی در پنج باغ مناطق رویان و دیزج بصورت ترویجی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان اجرا خواهد شد. اخیانی گفت: کمی بارندگی ،کاهش آب سفره های زیرزمینی در چند سال اخیر موجب افزایش کلر آبهای زیر زمینی شده که این امر ضمن کاهش کمی ، کیفیت محصول ۷۰ درصد محصول از تاکستان های انگور این شهرستان را نیز باعث شده است. شهرستان شاهرود ۳ هزار و ۳۰ هکتار تاکستان انگور دارد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*